Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Paprika
180 ml
Kokosmjölk
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka pak choi.
Skär lime i klyftor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt.
Stek kyckling i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt paprika, Curry-on och Ga-Laksa. Fräs i 2–3 min, eller tills mjuk.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, socker, en skvätt limesaft och kyckling till stekpannan. Koka i 3–4 min, eller tills uppvärmt.
Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar.
Servera med limeklyftor.