Malaysisk kycklinglaksa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Malaysisk kycklinglaksa

Malaysisk kycklinglaksa

med vitlökskokt ris och pak choi

Testa malaysiskt i veckan! Servera vitlöksris och kycklingstrimlor med en underbart smakrik sås gjord på kokosmjölk, pak choi och paprika. Krydda såsen med currypulver och härlig laksakryddmix och låt familjen uppleva en riktig smaksensation.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

4 g

Curry-On

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3232 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett31.2 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater77.1 g
varav socker10 g
Protein44.4 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.

Finhacka pak choi.

Skär lime i klyftor.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Fräs paprika
4

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt paprika, Curry-on och Ga-Laksa. Fräs i 2–3 min, eller tills mjuk.

Koka laksa
5

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, socker, en skvätt limesaft och kyckling till stekpannan. Koka i 3–4 min, eller tills uppvärmt.

Tillsätt pak choi när det återstår 1 min av tillagningstiden. Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp ris och kycklinglaksa i skålar.

Servera med limeklyftor.