HelloFresh
Lins- och kokoscurry

Lins- och kokoscurry

med cashewnötter och koriander

Snabblagad

Variera din middag med en kvick, läcker vegetarisk curry på linser och smarrig kokossås. Curryn kokas ihop på färska grönsaker tillsammans med smakrik goan xacuti, ingefära och vitlök. Rätten toppas med knapriga cashew och frisk koriander, och med ens har du en liten smakfest att se fram emot. Du har den dessutom på middagsbordet på ynka 20 min!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölknöttersulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

1 paket

Linser

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

250 ml

Kokosmjölk

1 påse

Koriander

3 g

Goan xacuti

1 st

Morot

2 st

Tomat

½ st

Ingefära

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

20 g

Cashewnötter

(Innehållernötter)

20 g

Currypasta

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

350 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2979 kJ
Energi (kcal)712 kcal
Fett41 g
varav mättat30 g
Kolhydrater68 g
varav socker14 g
Kostfiber11 g
Protein16 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten (se ingredienslistan) i en medelstor kastrull. Tillsätt ris och salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och sänk till låg värme.

Sätt på ett lock och låt sjuda i ca 10 min. Ta av kastrullen från värmen, behåll locket på och ställ åt sidan tills servering.

2

Finhacka lök.

Riv morot.

Grovhacka tomat.

Skala och riv ingefära [1/2 st, 2 pers].

Finhacka vitlök

Skölj linserna under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme.

Fräs lök, morot och tomatbitarna i 3-4 min.

4

Tillsätt ingefära, vitlök, goan xacuti och currypasta och fräs i ca 1 min.

Tillsätt linser och kokosmjölk och låt sjuda tills curryn tjocknat något, 4-5 min.

Smaksätt med en nypa salt och peppar.

5

Grovhacka koriander medan curryn sjuder.

6

Fördela ris mellan era tallrikar och skeda över lins- och kokoscurry.

Toppa med koriander, cashewnötter och en klick crème fraiche.

Smaklig måltid!