
Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4 g
Vitlöksflörter
½ g
Chiliflakes
300 g
Svamptortelloni
(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
250 g
Körsbärstomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Oregano
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
35 g
Tomatpuré
1 st
Lök
60 g
Spenat
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
8 ml
Balsamicokräm
(Innehåller: Sulfiter)
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
1 dl
Sparat pastavatten

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär rödlök i tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka oreganoblad. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.
Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, buljong, chiliflakes och salt.
Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Lägg upp tortelloni och kyckling i skålar och toppa med oreganoblad.
Ringla över balsamicokräm.
Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.