Skip to main content
Lättlagad tortelloni i tomatsås med strimlad kycklingbröstfilé
Lättlagad tortelloni i tomatsås med strimlad kycklingbröstfilé

Lättlagad tortelloni i tomatsås med strimlad kycklingbröstfilé

med färsk oregano och körsbärstomater

Snabba och enkla pastarätter är räddaren i nöden på stressiga vardagskvällar. I kvällens recept använder vi färsk svamptortelloni, som är klar på bara ett par minuter. Vi rör ner pastan i en krämig tomatsås med lök, vitlök, körsbärstomater, spenat och härliga örtkryddor och toppar med färsk oregano. Middag på en kvart!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Ägg
Gluten
Mjölk
Selleri
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ g

Chiliflakes

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

250 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Oregano

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

35 g

Tomatpuré

1 st

Lök

60 g

Spenat

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

8 ml

Balsamicokräm

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3782 kJ
Energi (kcal)904 kcal
Fett40.8 g
varav mättat21.1 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker19.6 g
Kostfiber3.8 g
Protein55.4 g
Salt4 g
Potassium705.4 mg
Calcium48 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker och kyckling
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär rödlök i tunna skivor. Halvera körsbärstomater. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka oreganoblad. Skölj spenat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling

Laga tomatsås
2

Hetta upp olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 2–3 min, tills mjuk.

Tillsätt tomatpuré, vitlök och Vitlöksflörter och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, körsbärstomater, buljong, chiliflakes och salt.

Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
3

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Rör ner pasta, sparat pastavatten och spenat i sås precis innan servering.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Servera
4

Lägg upp tortelloni och kyckling i skålar och toppa med oreganoblad.

Ringla över balsamicokräm.

Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.