
Denna japanskinspirerade rätt är perfekt en stressig vardagskväll. Middagen står på bordet på 15 min, men den smakar som om du tillbringat mycket längre tid i köket! Vi vänder stekt kyckling i teriyakisås och serverar den på en bädd av fluffigt ris vänt med smör och vitlök. Spenat och pak choi blir basen i en fräsch sallad med sesam och limesaft och vi serverar vår snabba bowl med en klick asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Spenat
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja, Sesam, Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
½ st
Citrusfrukt
1 st
Pak choi
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 5,5 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Krydda kyckling med salt och stek under omrörning i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt.
Tillsätt teriyakisås, vänd runt och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Under tiden, skölj spenat.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka pak choi.
Blanda sesamfrön, spenat, pak choi, olivolja [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Rör ner vitlök och smör [1 msk | 2 msk] i ris precis innan servering.

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling.
Servera med pak choi-sallad och en klick asiatisk majonnäs.