HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKycklingenchiladas
topBanner
Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas

med mozzarella, picklad rödlök och gräddfil

Allergener:mjölksulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Koriander

2 st

Gräddfil

(Innehållermjölk)

50 g

Morot

efter behov

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

2 msk

Kycklingfärs

Krossade tomater

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Tomat

Tex-Mex

Salladsmix

Rödlök

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1889.4525 kJ
Energi (kcal)451.59 kcal
Fett14.51 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater61.1415 g
varav socker1.8 g
Protein16.566 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten* [2msk | 4 msk], en generös nypa socker* och salt* i en skål. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Krama löken i handen och lägg den i lagen. Rör om och låt stå tills servering.

2

Skala och riv morot. Skala och finhacka vitlök

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingfärsen, Hello Mexico kryddmix, en nypa salt* och peppar* tills färsen har fått färg, 5-6 min. Lägg i morötter och vitlök. Stek i 2-3 min. Häll i krossade tomater och rör om tills såsen precis har blivit uppvärmd, ca 3 min. Ta pannan av värme. Krydda med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: I REMPS

4

Lägg ut tortillabröden på en skärbräda. Fördela köttfärs mellan tortillabröden och rulla dem tajt. Ringla en skvätt olivolja* i en ugnsform med bakplåtspapper och packa försiktigt de fyllda tortillabröden tätt med skarven neråt. Strö över mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 8-10 min.

5

Grovhacka koriander och tomat. Blanda 1-2 tsk av lagen med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* till en dressing. Blanda salladsmix och tomat i en salladsskål. Häll över dressingen precis innan servering så håller sig salladen krispig.

6

Plocka upp löken ur resten av lagen. Fördela era kycklingenchiladas och toppa dem med en klick gräddfil och picklad lök. Strö över koriander och servera salladen vid sidan.