topBanner
Kycklingenchiladas

Kycklingenchiladas

med mozzarella, picklad rödlök och gräddfil

Letar du efter en middag som hela familjen kommer att kasta sig över som om det vore en pinata på Cinco de Maya? Våra enchiladas är fyllda med mager kyckling och vitaminrik morot som smakar lika gott som det är nyttigt. Spetsad med dukkah och toppad med mozzarella kommer den här middagen att sitta kvar på din koriander-balsamerade tunga en lång tid framöver.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Vitvinsvinäger

½ st

Rödlök

1 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

250 g

Kycklingfärs

1 paket

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Krossade tomater, basilika

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 påse

Koriander

1 st

Plommontomater

1 påse

Salladsmix

½ g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten*

Olivolja*

Salt* och peppar*

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2586 kJ
Energi (kcal)618 kcal
Fett23 g
varav mättat10 g
Kolhydrater56 g
varav socker20 g
Protein42 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten [2msk | 4 msk], en generös nypa socker och salt* i en skål. 

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Krama löken i handen och lägg den i lagen. Rör om och låt stå tills servering.

2

Skala och riv morot.

Skala och finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingfärsen, Hello Mexico kryddmix, en nypa salt och peppar* tills färsen har fått färg, 5-6 min.

Lägg i morötter och vitlök. Stek i 2-3 min. 

Häll i krossade tomater och rör om tills såsen precis har blivit uppvärmd, ca 3 min. Ta pannan av värme. Krydda med en nypa salt och peppar.

VIKTIGT: Kycklingfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Lägg ut tortillabröden på en skärbräda. Fördela köttfärs mellan tortillabröden och rulla dem tajt. 

Ringla en skvätt olivolja* i en ugnsform med bakplåtspapper och packa försiktigt de fyllda tortillabröden tätt med skarven neråt.

Strö över mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 8-10 min.

5

Grovhacka koriander och tomat. 

Blanda 1-2 tsk av lagen med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* till en dressing. 

Blanda salladsmix och tomat i en salladsskål. Häll över dressingen precis innan servering så håller sig salladen krispig.

6

Plocka upp löken ur resten av lagen. 

Fördela era kycklingenchiladas och toppa dem med en klick gräddfil och picklad lök. Strö över koriander och servera salladen vid sidan.

Smaklig måltid!