HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyckling Satay
topBanner
Kyckling satay

Kyckling satay

med vildris och koriander

Känns det långt till Indonesien? Lugn, bara lugn, om mindre än en timme kommer du att vara där när du tar första tuggan av denna gastromiska sensation. Suberb kyckling marinerad i vacker och välsmakande sataysås! Den delikata vildrissalladen är en fest för både ögon och mun med vackra grönsaker och ett hav av smaker.

Taggar:Under 650 kcalSnabb
Allergener:GlutenSojaJordnötterFisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

150 g

Kålmix

300 g

Kycklingbröstfilé

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

Basmati vildris

1 st

Röd chili

100 g

Sataysås

(InnehållerGluten, Soja, Jordnötter, Fisk)

1 st

Ekologisk lime

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

efter behov

Smör (steg 1)

2 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)257 kcal
Energi (kJ)1077 kJ
Fett4.86 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater14.69 g
varav socker7.9 g
Protein37.72 g
Salt2.8 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och en nypa

salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Riv limezest tills du har en nypa, skär sen lime i klyftor. Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

4

Riv morot. Skiva chili tunt. Grovhacka koriander. Blanda kålmix, morot, hälften av koriander och 1/4 av sataysåsen i en skål. Smaka av med salt* och peppar*. 

5

Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är stekt, och tillsätt resterande sataysås. Ös sås över kyckling så den täcks, och skiva sen kycklingen på en ren skärbräda.

6

Lägg upp vildris och sallad. Toppa med sataykyckling. Ringla över resterande sataysås från stekpannan och garnera med resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.