Känns det långt till Indonesien? Lugn, bara lugn, om mindre än en timme kommer du att vara där när du tar första tuggan av denna gastromiska sensation. Suberb kyckling marinerad i vacker och välsmakande sataysås! Den delikata vildrissalladen är en fest för både ögon och mun med vackra grönsaker och ett hav av smaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
150
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
300
Kycklingbröstfilé
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmati vildris
1
Röd chili
100
Sataysås
(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)
1
Ekologisk lime
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
2
Vatten (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och en nypa
salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en stekpanna eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min på varje sida, eller tills genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv limezest tills du har en nypa, skär sen lime i klyftor. Blanda sataysås, sojasås, limezest och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Riv morot. Skiva chili tunt. Grovhacka koriander. Blanda kålmix, morot, hälften av koriander och 1/4 av sataysåsen i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Ta av stekpannan från värmen när kycklingen är stekt, och tillsätt resterande sataysås. Ös sås över kyckling så den täcks, och skiva sen kycklingen på en ren skärbräda.
Lägg upp vildris och sallad. Toppa med sataykyckling. Ringla över resterande sataysås från stekpannan och garnera med resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.