
Kryddig kyckling
med basmati vildris och tomatsalsa
Ikväll frestar vi med kryddig kyckling som steks med vitlök och Panamat kryddmix, en blandning av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano. När vi har stekt kycklingen blandar vi den med kidneybönor, spenat och kycklingbuljong. Vi serverar vår kyckling med fluffigt basmati vildris, frisk tomatsalsa med rödlök, och krämig yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150
Basmati vildris
1
Vitlöksklyfta
4
Panamat
300
Strimlad kycklingbröstfilé
½
Rödlök
2
Tomat
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Kidneybönor
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök och Panamat i 1 min.
Tillsätt kyckling och en nypa salt* och stek under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skölj och grovhacka spenat. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [½ paket, 2P] under kallt vatten.
Blanda tomat, rödlök, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Tillsätt kidneybönor, spenat, vatten* [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong till stekpannan. Koka tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt kyckling och värm upp tillsammans med bönorna.
Lägg upp ris på tallrikar och toppa med kyckling- och bönröra, tomatsalsa och en klick yoghurt.