topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig kyckling

Kryddig kyckling

med basmati vildris och tomatsalsa

Ikväll frestar vi med kryddig kyckling som steks med vitlök och Panamat kryddmix, en blandning av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano. När vi har stekt kycklingen blandar vi den med kidneybönor, spenat och kycklingbuljong. Vi serverar vår kyckling med fluffigt basmati vildris, frisk tomatsalsa med rödlök, och krämig yoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmati vildris

1

Vitlöksklyfta

4

Panamat

300

Strimlad kycklingbröstfilé

½

Rödlök

2

Tomat

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½

Kidneybönor

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)581 kcal
Energi (kJ)2432 kJ
Fett9.89 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater70.32 g
varav socker7.4 g
Protein48.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

Stek kyckling
2

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök och Panamat i 1 min. 

Tillsätt kyckling och en nypa salt* och stek under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Skölj och grovhacka spenat. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [½ paket, 2P] under kallt vatten.

Gör tomatsalsa
4

Blanda tomat, rödlök, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Tillsätt kidneybönor & spenat
5

Tillsätt kidneybönor, spenat, vatten* [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong till stekpannan. Koka tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt kyckling och värm upp tillsammans med bönorna. 

Servera
6

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med kyckling- och bönröra, tomatsalsa och en klick yoghurt.