HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Kyckling
topBanner
Kryddig kyckling

Kryddig kyckling

med basmati vildris och tomatsalsa

Ikväll frestar vi med kryddig kyckling som steks med vitlök och Panamat kryddmix, en blandning av kummin, rostad vitlök, chili, cayenne och oregano. När vi har stekt kycklingen blandar vi den med kidneybönor, spenat och kycklingbuljong. Vi serverar vår kyckling med fluffigt basmati vildris, frisk tomatsalsa med rödlök, och krämig yoghurt.

Taggar:SnabbBarnvänligUnder 650 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmati vildris

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

60 g

Spenat

½ paket

Kidneybönor

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ tsk

Salt* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2431.9709 kJ
Energi (kcal)581.255 kcal
Fett9.885 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater70.3241 g
varav socker7.4 g
Protein48.3025 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vitlök och Panamat i 1 min. 

Tillsätt kyckling och en nypa salt* och stek under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik och ställ åt sidan. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Skölj och grovhacka spenat. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [½ paket, 2P] under kallt vatten.

4

Blanda tomat, rödlök, en nypa salt* och peppar* i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

5

Tillsätt kidneybönor, spenat, vatten* [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong till stekpannan. Koka tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt kyckling och värm upp tillsammans med bönorna. 

6

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med kyckling- och bönröra, tomatsalsa och en klick yoghurt.