Skip to main content
Kroketter på getost och vita bönor

Kroketter på getost och vita bönor

med rostade rotfrukter och haricots verts

I kväll blir det kroketter till middag! Kroketterna får en fantastiskt god fyllning med getost, vita bönor, vitlök och gräslök. Rostade rotfrukter, haricots verts, sallad med citrusfruktvinägrett, pumpafrön och senapsdipp fulländar denna smarriga rätt.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

50 g

Getost

(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

150 g

Haricots verts

380 g

Cannelinibönor

1 st

Gräslök

½ st

Sallad

1 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till smet

¼ tsk

Salt till biffar

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till vinägrett

¼ tsk

Salt till vinägrett

Näringsvärden

Energi (kJ)3502 kJ
Energi (kcal)837 kcal
Fett32.5 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater90 g
varav socker12.9 g
Kostfiber21.1 g
Protein34.9 g
Salt5.7 g
Potassium310.4 mg
Calcium59.1 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad). Skär rödbeta (oskalad) i kvartar.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered kroketter
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av vatten från bönor.

Blanda panko, riven ost, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Mosa bönor och getost grovt i en stor skål. Blanda med vitlök, gräslök, salt och en nypa peppar.

Använd en sked för att forma kroketter (3 per person) och vänd i pankoblandningen. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

TIPS: Använd händerna för att försiktigt krama ihop de panerade kroketterna så att pankon fäster.

Förbered råvaror
3

Ansa sallad och separara salladsblad.

Halvera citrusfrukt.

Ansa haricots verts.

Stek kroketter
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kroketter i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Placera haricots verts på plåten när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Blanda dressing
5

Under tiden, blanda gräddfil, senap, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en ny liten skål.

Servera
6

Lägg upp kroketter, rotfrukter och sallad på tallrikar.

Ringla citrusfruktvinägrett över sallad och toppa hela rätten med pumpakärnor.

Servera med senapsdipp.