Kroketter på getost och vita bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kroketter på getost och vita bönor

Kroketter på getost och vita bönor

med rostad potatis och gröna bönor

I kväll blir det kroketter till middag! Kroketterna får en fantastiskt god fyllning med getost, vita bönor, vitlök och gräslök. Rostad potatis, haricots verts, rucola, citronvinägrett, pumpafrön och senapsdipp fulländar denna smarriga rätt.

Allergener:
Mjölk
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

50 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

400 g

Småpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

150 g

Haricots verts

1 paket

Cannelinibönor

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till smet

¼ tsk

Salt till biffar

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till vinägrett

¼ tsk

Salt till vinägrett

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2846 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett25 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater75.8 g
varav socker6.9 g
Protein28.6 g
Salt7.1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka. 

Förbered kroketter
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av vatten från bönor.

Blanda panko, riven ost, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Mosa bönor och getost grovt i en stor skål. Blanda med vitlök, gräslök, salt och en nypa peppar.

Använd en sked för att forma kroketter (3 per person) och vänd i pankoblandningen. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

TIPS: Använd händerna för att försiktigt krama ihop de panerade kroketterna så att pankon fäster.

Förbered råvaror
3

Skölj rucola.

Halvera citron.

Ansa haricots verts.

Stek kroketter
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kroketter i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Placera haricots verts på plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.

Blanda dressing
5

Under tiden, blanda gräddfil, senap, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Blanda citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en ny liten skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.

Toppa med rucola, en klick citronvinägrett, kroketter och pumpafrön.

Servera med senapsdipp.