I kväll blir det kroketter till middag! Kroketterna får en fantastiskt god fyllning med getost, vita bönor, vitlök och gräslök. Rostad potatis, haricots verts, rucola, citronvinägrett, pumpafrön och senapsdipp fulländar denna smarriga rätt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
50 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
150 g
Haricots verts
1 paket
Cannelinibönor
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till smet
¼ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till vinägrett
¼ tsk
Salt till vinägrett
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av vatten från bönor.
Blanda panko, riven ost, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Mosa bönor och getost grovt i en stor skål. Blanda med vitlök, gräslök, salt och en nypa peppar.
Använd en sked för att forma kroketter (3 per person) och vänd i pankoblandningen. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
TIPS: Använd händerna för att försiktigt krama ihop de panerade kroketterna så att pankon fäster.
Skölj rucola.
Halvera citron.
Ansa haricots verts.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kroketter i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Placera haricots verts på plåten när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid.
Under tiden, blanda gräddfil, senap, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Blanda citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en ny liten skål.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med rucola, en klick citronvinägrett, kroketter och pumpafrön.
Servera med senapsdipp.