
I kväll blir det kroketter till middag! Kroketterna får en fantastiskt god fyllning med getost, vita bönor, vitlök och gräslök. Rostade rotfrukter, haricots verts, sallad med citrusfruktvinägrett, pumpafrön och senapsdipp fulländar denna smarriga rätt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
50 g
Getost
(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Parmigiano Reggiano
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Haricots verts
380 g
Cannelinibönor
1 st
Gräslök
1 st
Sallad
1 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till smet
¼ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Olja till vinägrett
¼ tsk
Salt till vinägrett

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad). Skär rödbeta (oskalad) i kvartar.
Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av vatten från bönor.
Blanda panko, riven ost, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Mosa bönor och getost grovt i en stor skål. Blanda med vitlök, gräslök, salt och en nypa peppar.
Använd en sked för att forma kroketter (3 per person) och vänd i pankoblandningen. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.
TIPS: Använd händerna för att försiktigt krama ihop de panerade kroketterna så att pankon fäster.

Ansa sallad och separara salladsblad.
Halvera citrusfrukt.
Ansa haricots verts.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kroketter i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Placera haricots verts på plåten när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Under tiden, blanda gräddfil, senap, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Blanda citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en ny liten skål.

Lägg upp kroketter, rotfrukter och sallad på tallrikar.
Ringla citrusfruktvinägrett över sallad och toppa hela rätten med pumpakärnor.
Servera med senapsdipp.