Krispig prosciuttopizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig prosciuttopizza

Krispig prosciuttopizza

med krämig ricotta och syrlig äppelsallad

Pizza kan göras på många sätt. Ikväll bygger vi vår pizza med spröd prosciutto, vackra rödlöksskivor, och krämig ricotta. Vi toppar vår pizza med färsk basilika, och serverar den med en fräsch äppelsallad med salladsmix och balsamvinäger.

Taggar:
Barnvänlig
Plåtmat
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Basilika

4

Vitlöksflörter

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

50

Prosciutto

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

60

Salladsmix

1

Äpple

1

Rödlök

½

Krossade tomater, vitlök & lök

7.5

Balsamvinäger

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3366 kJ
Fett19.21 g
varav mättat7 g
Kolhydrater19.8 g
varav socker19.8 g
Protein29.66 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rulla ut degen
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skiva rödlök tunt. Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper på en plåt. Blanda krossade tomater [½ paket, 2P], Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Bygg pizza
2

Bre tomatsås på pizzadegen. Riv prosciutto i strimlor.  Toppa pizzan med prosciutto, rödlök och ricottaklickar.

Baka pizza
3

Baka pizza i ugnen tills degen är gyllene, 12-15 min. 

Förbered frukt & grönt
4

Skär äpple och basilika i tunna skivor. Skölj salladsmix.

Blanda äppelsallad
5

Tillsätt en skvätt olivolja*, balsamvinäger [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar*, salladsmix och äpple i en stor skål. Rör om precis innan servering. TIPS: Skippa balsamvinäger i barnens portioner om de inte gillar det.

Servera
6

Ta ut färdig pizza från ugnen och garnera med basilika. Servera äppelsallad vid sidan av.