Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Blomkålsbuketter

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 g

Chiliflakes

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Morot

60 g

Spenat

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Ketchup till panering

½ tsk

Salt till panering

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till dressing

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3308 kJ
Energi (kcal)791 kcal
Fett40.6 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater115.1 g
varav socker36.3 g
Protein30.6 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Skär blomkål i små buketter.

Blanda aioli, en nypa chiliflakes, ketchup, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing.

Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och resterande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25–35 min.  

Koka vitlöksris
2

Under tiden, pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.

Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor – skilj de vita och de gröna åt.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda majonnäs
4

Rör ihop asiatisk majonnäs, en nypa chiliflakes och vatten till en tunnare konsistens i en skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek grönsaker
5

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av risets tillagningstid.

Stek morot under omrörning i 3–4 min.

Tillsätt spenat och vit salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1–2 min. Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar.

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.