Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Blomkålsbuketter
150 g
Jasminris
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 g
Chiliflakes
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
1 st
Morot
60 g
Spenat
2 st
Salladslök
½ msk
Ketchup till panering
½ tsk
Salt till panering
½ msk
Olja till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Vatten till dressing
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär blomkål i små buketter.
Blanda aioli, en nypa chiliflakes, ketchup, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing.
Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och resterande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25–35 min.
Under tiden, pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor – skilj de vita och de gröna åt.
Skär gurka i tunna skivor.
Rör ihop asiatisk majonnäs, en nypa chiliflakes och vatten till en tunnare konsistens i en skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av risets tillagningstid.
Stek morot under omrörning i 3–4 min.
Tillsätt spenat och vit salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1–2 min. Krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.