
Krispig pankoblomkål
med vitlöksris och wokade grönsaker
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
50
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Morot
2
Salladslök
1
Gurka
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
150
Jasminris
275
Blomkål
1
Chili flakes
12.5
Ketchup
Ingår inte i din leverans
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter.
Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt och ketchup [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing.
Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skölj och grovhacka spenat.
Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.
Skär salladslök i tunna skivor - skilj de vita och de gröna åt.
Skär gurka i tunna skivor.
Rör ihop asiatisk majonnäs, en generös nypa chili flakes och en skvätt vatten, till en lättflytande konsistens, i en skål.
TIPS: Anpassa mängden chili flakes efter smak.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid.
Stek morot under omrörning i 3-4 min.
Tillsätt spenat och vita salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.