topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och stekta grönsaker

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

50

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2

Vitlöksklyfta

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Morot

2

Salladslök

1

Gurka

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

150

Jasminris

275

Blomkål

1

Chiliflakes

12.5

Ketchup

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

3

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)770 kcal
Energi (kJ)3222 kJ
Fett36.42 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater91.87 g
varav socker12.5 g
Protein14.67 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt och ketchup [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Koka vitlöksris
2

Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Skölj och grovhacka spenat. Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor - skilj de vita och de gröna åt. Skär gurka i tunna skivor.

Blanda majonnäs
4

Rör ihop asiatisk majonnäs, en generös nypa chili flakes och en skvätt vatten, till en lättflytande konsistens, i en skål. TIPS: Anpassa mängden chili flakes efter smak.

Woka grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Stek morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och vita salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.