HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Pankoblomkål
topBanner
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och stekta grönsaker

Populär

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!

Taggar:EnkelVegetarisk
Allergener:ÄggSenapGlutenSojaSesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

50 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(InnehållerÄgg, Senap, Gluten, Soja, Sesam)

150 g

Jasminris

275 g

Blomkål

1 g

Chili flakes

12.5 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)770 kcal
Energi (kJ)3222 kJ
Fett36.42 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater91.87 g
varav socker12.5 g
Protein14.67 g
Salt2.8 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt och ketchup [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

2

Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Skölj och grovhacka spenat. Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor - skilj de vita och de gröna åt. Skär gurka i tunna skivor.

4

Rör ihop asiatisk majonnäs, en generös nypa chili flakes och en skvätt vatten, till en lättflytande konsistens, i en skål. TIPS: Anpassa mängden chili flakes efter smak.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Stek morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och vita salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

6

Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.