topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.

Taggar:
Enkel
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflakes

12.5 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)770 kcal
Energi (kJ)3222 kJ
Fett36.4 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater91.9 g
varav socker12.5 g
Protein14.7 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt* och ketchup [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.

Koka vitlöksris
2

Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Skölj och grovhacka spenat. Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.

Blanda majonnäs
4

Rör ihop asiatisk majonnäs, en generös nypa chili flakes och en skvätt vatten* i en skål, till en flytande konsistens. TIPS: Anpassa mängden chili efter smak.

Woka grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, wokade grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.