
Krispig pankoblomkål
med vitlöksris och wokade grönsaker
Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
50
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Morot
2
Salladslök
1
Gurka
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
150
Jasminris
275
Blomkål
1
Chili flakes
12.5
Ketchup
Ingår inte i din leverans
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Blanda aioli, en nypa chili flakes, en nypa salt* och ketchup [1/2 paket, 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing. Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min.
Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skölj och grovhacka spenat. Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.
Rör ihop asiatisk majonnäs, en generös nypa chili flakes och en skvätt vatten* i en skål, till en flytande konsistens. TIPS: Anpassa mängden chili efter smak.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morot under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*.
Lägg upp vitlöksris, wokade grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.