HelloFresh
topBanner
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.

Taggar:VegetariskStark
Allergener:äggsenapglutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Blomkål

25 g

Chili flakes

40 g

Ketchup

50 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

2 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

150 g

Vitlöksklyfta

350 ml

Jasminris

1 st

Spenat

2 st

Morot

1 st

Salladslök

25 ml

Gurka

25 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 påse

Vatten*

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2883 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett25 g
varav mättat2 g
Kolhydrater94 g
varav socker13 g
Kostfiber9 g
Protein17 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2 pers] i små buketter och lägg dem i en skål.

Blanda aioli, en nypa chili flakes och hälften av ketchupen till en dressing.

Blanda blomkålen ordentligt med dressingen, en skvätt olivolja* och en nypa salt*. Häll över panko och blanda tills blomkålen är täckt.

Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är mjuk.

2

Pressa eller finhacka vitlök.

Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min.

Tillsätt jasminris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min.

Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet absorberats eller riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Grovhacka spenat.

Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat.

Skiva gurka tunt.

4

Blanda sojasås, majonnäs, en generös nypa chili flakes och resterande ketchup i en skål.

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid.

Woka morotsbitarna under omrörning i 3-4 min.

Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten sloknat, 1-2 min.

6

Fördela vitlöksris och wokade grönsaker mellan era tallrikar.

Toppa med krispig pankoblomkål och gurkskivor.

Ringla över dressingen och garnera med den gröna salladslöken.