Tillhör du dem som tycker det är barnsligt gott med panerad mat kommer denna frasiga panerade blomkål att göra dig lycklig. Ihop med aromatiskt vitlöksris och något så spännande som beroendeframkallande bang bang-sås - en sötstark majobaserad sås kryddad med chili som kickar gott i gommen - har du en asiatisk kulinarisk upplevelse framför dig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Salladslök
1
Gurka, piccolo
Gurka
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Blomkål
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Chiliflakes
25
Ketchup
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
75
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Vitlöksklyfta
60
Spenat
1
Morot
150
Jasminris
10
Sesamfrön
Smör
3.5
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter och lägg dem i en skål. Blanda aioli, en nypa chili flakes och hälften av ketchupen till en dressing. Blanda blomkålen ordentligt med dressingen, en skvätt olivolja* och en nypa salt*. Häll över panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills blomkålen är mjuk.
Pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt jasminris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt*. Koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta av från värmen och låt stå under lock i 10 min, tills vattnet absorberats eller riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Grovhacka spenat. Skär oskalad morot i tunna halvmånar. Skiva salladslök tunt - håll de vita och gröna delarna separat. Skiva gurka tunt.
Blanda sesamfrön, sojasås, majonnäs, en generös nypa chili flakes och resterande ketchup i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 5 min av risets tillagningstid. Woka morotsbitarna under omrörning i 3-4 min. Tillsätt spenat och den vita salladslöken och woka under omrörning tills spenaten sloknat, 1-2 min.
Fördela vitlöksris och wokade grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med krispig pankoblomkål och gurkskivor. Ringla över dressingen och garnera med den gröna salladslöken.