topBanner
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med grönkålssallad och asiatisk majonnäs

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännade sätt. Den krispiga blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Couscous är ett milt, välsmakande tillbehör som får extra smak av buljong och olivolja. Asiatisk majonnäs bidrar med krämighet, och ger ett extra sting till rätten.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutensellerisesamsojaäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Blomkål

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

25 g

Ketchup

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

150 g

Kålmix

40 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

½ st

Gurka

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2515 kJ
Energi (kcal)601 kcal
Fett24 g
varav mättat2 g
Kolhydrater73 g
varav socker15 g
Protein16 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Blanda ketchup och hälften av majonnäsen i en liten skål. Skär blomkål i små buketter och lägg dem i en bunke.

Blanda blomkålen med majomixen, lite olivolja, en nypa salt*. Tillsätt panko och vänd tills blomkålen är täckt.

Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och stör över kvarvarande panko. Baka i 15-20 min.

2

Tillsätt vatten* (se ingredienslista) och buljong i en mellanstor kastrull. Koka upp.

Rör i couscous och ringla över olivolja*. Täck med lock och ta av kastrullen från värme. Låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp en gaffel.

3

Tärna gurka [1/2 st, 2 pers] och tomat i 2 cm stora bitar.

4

Blanda asiatisk dressing, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och resten av majonnäsen.

5

Blanda färdig couscous med kålmix, gurka och tomat i en skål.

6

Servera couscoussallad i djupa skålar med panko blomkål och ringla över asiatisk majonnäs!