
Snabba och lättlagade pastarätter tröttnar vi aldrig på. Denna krämiga variant består av spaghetti som vänds i en gräddsås med zucchini och vitlök och toppas med riven ost, knaprig prosciutto och chilistekt tomat.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
1 st
Zucchini
2 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
10 g
Kycklingfond
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
50 g
Prosciutto
1 g
Chiliflakes
2 dl
Sparat pastavatten
2 msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Riv zucchini grovt.
Grovhacka tomat.
Finhacka eller pressa vitlök.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek prosciutto i 3–4 min, eller tills krispig.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper och grovhacka.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek tomat med chiliflakes i 1–2 min, eller tills mjuk. Lägg över i en liten skål och blanda med prosciutto.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och vitlök i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingfond, pastavatten och en nypa salt och peppar.
Sjud i 1–2 min, eller tills såsen tjocknar något.

Vänd ner pasta och hälften av den rivna osten i såsen.

Lägg upp pasta i skålar och strö över resterande riven ost.
Toppa med prosicutto- och tomatblandning.