Läcker lax spelar huvudrollen i kvällens finfina fiskrätt. Vi serverar den med spaghetti i en krämig sås med soltorkade tomater och en snabb rödkålssallad. En god och enkel middag med det bästa från havet!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Soltorkade tomater
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 st
Basilika
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
60 g
Salladsmix
75 g
Rödkål, förskuren
1 dl
Sparat pastavatten
2 msk
Smör till pasta
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Tillsätt smör, ställ åt sidan och håll varm.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skölj salladsmix.
Blanda rödkål, salladsmix, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, häll matlagningsgrädde, pastavatten, vitlök, soltorkade tomater, Hello Sunrise och en nypa salt och peppar i en bägare.
Mixa med en stavmixer tills slätt.
TIPS: Om du inte har en mixer finhackar du soltorkade tomater och blandar dem med matlagningsgrädde, pastavatten, vitlök, Hello Sunrise och en nypa salt och peppar i en skål.
Finhacka basilika.
Placera lax på en tallrik och häll sås i pannan (torka inte ur den). Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.
Vänd ner pasta och basilika i såsen.
Lägg upp lax, pasta och sallad i djupa tallrikar.
Skeda resterande sås över fisk och toppa med riven ost.