Krämig tomat- och basilikalax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat- och basilikalax

Krämig tomat- och basilikalax

med spaghetti och morot- och spenatsallad

Läcker lax spelar huvudrollen i kvällens finfina fiskrätt. Vi serverar den med spaghetti i en krämig sås med soltorkade tomater och en snabb morotssallad. En god och enkel middag med det bästa från havet!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Fisk
Mjölk
Selleri
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Spaghetti

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Morot

30 g

Spenat

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Soltorkade tomater

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 portionspåse

Basilika

10 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

2 msk

Smör till pasta

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4678 kJ
Energi (kcal)1118 kcal
Fett73.4 g
varav mättat31.9 g
Kolhydrater74.6 g
varav socker10.9 g
Protein43.3 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Tillsätt smör, ställ åt sidan och håll varm.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda sallad
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj spenat.

Blanda morot, spenat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek lax
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Mixa sås
4

Under tiden, häll matlagningsgrädde, pastavatten, vitlök, soltorkade tomater, Hello Sunrise, en nypa salt och peppar i en bägare. Mixa med en stavmixer tills slätt.

TIPS: Om du inte har en mixer finhackar du soltorkade tomater och blandar dem med matlagningsgrädde, pastavatten, vitlök, Hello Sunrise, en nypa salt och peppar i en skål.

Sjud sås
5

Finhacka basilika.

Placera lax på en tallrik och häll sås i pannan (torka inte ur den). Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarm.

Vänd ner pasta och basilika i såsen.

Servera
6

Lägg upp lax, pasta och sallad i djupa tallrikar.

Skeda resterande sås över fisk och toppa med riven ost.