topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig ravioli

Krämig ravioli

med skogchampinjoner, basilika och spenat

Skapa magi i köket med endast 8 ingredienser - vi visar dig hur i detta snabblagade recept. Starta med vitlöksstekt svamp och komponera enkelt ihop en krämig sås med delikata smaker att sleva över de ricotta och spenatfyllda raviolikuddarna. Toppa med färsk basilika och smakintensiv hårdost som gör middagen till en gastronomisk höjdpunkt i veckan.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

200

Skogschampinjoner

60

Spenat

250

Ravioli med ricotta och spenat

75

Crème fraiche

4

Grönsaksbuljong

1

Basilika

20

Finriven ost

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)4 kcal
Energi (kJ)17 kJ
Fett0.16 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.48 g
varav socker0.1 g
Protein0.11 g
Salt1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva svamp tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka spenat.

Koka ravioli
2

Häll det kokande vattnet i en stor kastrull och tillsätt ravioli och en nypa salt*. Låt koka i 4-5 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över olivolja*.

Fräs svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt* i 3-4 min tills de börjar bli mjuka. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

Koka sås
4

Tillsätt crème fraiche, grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet - tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare sås. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

Hacka basilika
5

Grovhacka basilika.

Servera
6

Fördela ravioli och krämig sås mellan era tallrikar. Toppa med riven ost och basilika, och hugg in.