HelloFresh
Krämig ravioli

Krämig ravioli

med skogchampinjoner, basilika och spenat

Skapa magi i köket med endast 8 ingredienser - vi visar dig hur i detta snabblagade recept. Starta med vitlöksstekt svamp och komponera enkelt ihop en krämig sås med delikata smaker att sleva över de ricotta och spenatfyllda raviolikuddarna. Toppa med färsk basilika och smakintensiv hårdost som gör middagen till en gastronomisk höjdpunkt i veckan.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:äggglutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Skogschampinjoner

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Spenat

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållerägg, gluten, mjölk)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Basilika

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1736 kJ
Energi (kcal)415 kcal
Fett21 g
varav mättat13 g
Kolhydrater40 g
varav socker5 g
Kostfiber5 g
Protein23 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare.Skiva svamp tunt.Finhacka eller pressa vitlök.Grovhacka spenat.

2

Häll det kokande vattnet i en stor kastrull och tillsätt ravioli och en nypa salt. Låt koka i 4-5 min tills 'al dente'.Spara lite pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] och häll av resten.Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över olivolja.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp med en nypa salt i 3-4 min tills de börjar bli mjuka.Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt crème fraiche, grönsaksbuljong, spenat och lite av det sparade pastavattnet - tillsätt mer vatten om du vill ha en tunnare sås.Krydda med en nypa salt och en generös nypa peppar.

5

Grovhacka basilika.

6

Fördela ravioli och krämig sås mellan era tallrikar. Toppa med riven ost och basilika, och hugg in.