topBanner
Krämig pasta

Krämig pasta

med bacon, purjolök och pangrattato

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat, körvel och pangrattato, som är en italiensk ost.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölkäggselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

1 st

Purjolök

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4076 kJ
Energi (kcal)974 kcal
Fett38 g
varav mättat19 g
Kolhydrater116 g
varav socker11 g
Kostfiber7 g
Protein39 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva purjolök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.

2

Koka pasta i 7-9 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet. Ringla ner olivolja* i kastrullen med pasta.

3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för över till en liten skål.

4

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme, och stek bacon i 3-4 min eller tills den börjar bli krispig. Tillsätt purjolök och stek i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt en skvätt pastavatten, och tillsätt mer om såsen är för tjock.

5

Tillsätt spenat, spaghetti och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]till såsen. Smaka av med peppar*.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med pangrattato och riven ost.