
Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat, körvel och pangrattato, som är en italiensk ost.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250
Spaghetti
1
Purjolök
4
Vitlöksflörter
200
Matlagningsgrädde
1
Gräslök
60
Spenat
4
Buljong
20
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
140
Bacon, tärnad
2
Vitlöksklyfta

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär purjolök i tunna skivor. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka gräslök.

Koka spagetti i 7-9 min till de är ‘al dente. Häll av vattnet och ringla ner olivolja* i kastrullen med pasta.

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt panko och hälften av gräslök. Stek i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och överför till en liten skål.

Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme, och stek bacon i 3-4 min eller tills den börjar bli krispig. Tillsätt purjolök och stek i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Tillsätt spenat och spagetti till såsen. Krydda med en nypa salt* och peppar* efter smak. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med pangrattato och riven ost. Garnera med resterande gräslök.