Krämig pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med stekt bacon och färsk spenat

Krämig pärlcouscous är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Samtidigt som pärlcouscous kokar, steker vi med bacon, lök och zucchini. Sedan blandar vi allt och tillsätter körsbärstomater, spenat, creme fraiche och basilika. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kycklingbuljong

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Zucchini

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Basilika

140 g

Bacon, tärnad

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)666 kcal
Energi (kJ)2785 kJ
Fett30.3 g
varav mättat14.4 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker10.9 g
Protein24.9 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong.

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och skär lök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Finhacka zucchini.

Finhacka basilika.

Skölj spenat. 

Stek bacon och grönsaker
3

Hetta upp en stor och torr stekpanna på hög värme.

Stek bacon i 2-3 min.

Sänk till medelhög värme.

Tillsätt lök, vitlök och zucchini, och stek i ytterligare 3-4 min. Krydda med en generös nypa salt och peppar.

Tillsätt pärlcouscous
4

Sänk till medelvärme.

Tillsätt färdig pärlcouscous, körsbärstomater och spenat till stekpannan, och rör tills spenat har mjuknat. Ta av från värme,

Tillsätt spenat
5

Rör i crème fraiche [1/2 paket, 2P] och hälften av basilikan till stekpannan. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous i skålar och garnera med resterande basilika.