topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med körsbärstomater, spenat och hasselnötter

Underbart smakrik och lättlagad variant på risotto gjord av pärlcouscous, ugnsrostad zucchini, vitlöksstekt purjo, spenat och lagrad ost. Toppa med hasselnötter, ugnsrostade körsbärstomater och mer ost för extra smak. Inte bara är detta fantastiskt gott, risotton är klar på under halvtimmen!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Purjolök

100 ml

Matlagningsgrädde

20 g

Hasselnötter

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

60 g

Spenat

125 g

Körsbärstomater

½ st

Zucchini

4 g

Grönsaksbuljong

40 g

Finriven ost

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

3.5 dl

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)372 kcal
Energi (kJ)1555 kJ
Fett8 g
varav mättat0.6 g
Kolhydrater61.4 g
varav socker3.6 g
Protein11.7 g
Salt1 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Lägg zucchini och tomathalvorna på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 14-16 min.

Förbered lök
2

Medan grönsakerna rostas, skiva purjolök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. 

Fräs purjo & vitlök
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs purjolök i 2-3 min tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

Koka pärlcouscous
4

Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong. Koka upp. Rör ner pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min, rör om då och då, tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.

Förbered garnering
5

Medan couscousen kokar, grovhacka hasselnötter. Grovhacka basilikablad. När couscousen är klar, rör ner spenat, rostad zucchini och lagrad ost (spara lite till garnering). Krydda med en generös nypa salt* och peppar* efter tycke och smak.

Servera
6

Fördela krämiga pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med ugnsrostade körsbärstomater. Strö över den resterande osten och hasselnötter. Garnera med basilika och krydda en sista sväng med nymalen peppar*.