topBanner
Krämig pärlcouscous

Krämig pärlcouscous

med körsbärstomater, spenat och hasselnötter

Underbart smakrik och lättlagad variant på risotto gjord av pärlcouscous, ugnsrostad zucchini, vitlöksstekt purjo, spenat och lagrad ost. Toppa med hasselnötter, ugnsrostade körsbärstomater och mer ost för extra smak. Inte bara är detta fantastiskt gott, risotton är klar på under halvtimmen!

Taggar:SnabbUnder 600 kcalVegetarisk
Allergener:glutensellerimjölkäggnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Purjolök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

40 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

125 g

Körsbärstomater

100 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 påse

Basilika

1 påse

Spenat

½ st

Zucchini

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

350 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2391 kJ
Energi (kcal)572 kcal
Fett21 g
varav mättat9 g
Kolhydrater70 g
varav socker12 g
Protein24 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Lägg zucchini och tomathalvorna på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 14-16 min.

2

Medan grönsakerna rostas, skiva purjolök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs purjolök i 2-3 min tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

4

Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong. Koka upp. Rör ner pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min, rör om då och då, tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.

5

Medan couscousen kokar, grovhacka hasselnötter. Grovhacka basilikablad. När couscousen är klar, rör ner spenat, rostad zucchini och lagrad ost (spara lite till garnering). Krydda med en generös nypa salt* och peppar* efter tycke och smak.

6

Fördela krämiga pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med ugnsrostade körsbärstomater och zucchini. Strö över den resterande osten och hasselnötter. Garnera med basilika och krydda en sista sväng med nymalen peppar*.