Underbart smakrik och lättlagad variant på risotto gjord av pärlcouscous, ugnsrostad zucchini, vitlöksstekt purjo, spenat och lagrad ost. Toppa med hasselnötter, ugnsrostade körsbärstomater och mer ost för extra smak. Inte bara är detta fantastiskt gott, risotton är klar på under halvtimmen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Purjolök
100 ml
Matlagningsgrädde
20 g
Hasselnötter
(InnehållerNötter)170 g
Pärlcouscous
(InnehållerVete, Gluten)60 g
Spenat
125 g
Körsbärstomater
½ st
Zucchini
4 g
Grönsaksbuljong
40 g
Finriven ost
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Basilika
3.5 dl
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Skär zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Lägg zucchini och tomathalvorna på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 14-16 min.
Medan grönsakerna rostas, skiva purjolök tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs purjolök i 2-3 min tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.
Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och grönsaksbuljong. Koka upp. Rör ner pärlcouscous och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min, rör om då och då, tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Medan couscousen kokar, grovhacka hasselnötter. Grovhacka basilikablad. När couscousen är klar, rör ner spenat, rostad zucchini och lagrad ost (spara lite till garnering). Krydda med en generös nypa salt* och peppar* efter tycke och smak.
Fördela krämiga pärlcouscous mellan era tallrikar. Toppa med ugnsrostade körsbärstomater. Strö över den resterande osten och hasselnötter. Garnera med basilika och krydda en sista sväng med nymalen peppar*.