Krämig kikärtscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig kikärtscurry

Krämig kikärtscurry

med cashewris och morot- och gurksallad

Ikväll lagar vi en spännande kikärtscurry med massor av härliga ingredienser. Den goda currysåsen innehåller kikärtor, kokosmjölk och massor av ljuvliga kryddor. Spännande tillbehör är knaprigt cashewris med mynta och koriander, och en fräsch morot- och gurksallad med lime.

Taggar:
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Senap
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Jordnötter, Sesam)

200 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

1 paket

Kikärtor

1 st

Lök

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Morot

1 st

Gurka

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3735 kJ
Energi (kcal)893 kcal
Fett42.9 g
varav mättat23.3 g
Kolhydrater99.3 g
varav socker21.4 g
Protein20 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter. Hetta upp i en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta cashewnötter i 1-2 min, tills gyllene. 
 
Tillsätt smör [1/2 msk I 1 msk] och låt det smälta.
 
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
 
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
 
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka lök.
 
Skär lime i klyftor.
 
Häll av och skölj kikärtor.
 
Plocka och finhacka mynta och koriander.
 
Blanda yoghurt, hälften av koriandern, hälften av myntan, salt och peppar i en liten skål.

Stek lök
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme.
 
Stek lök i 4-5 min, eller tills mjuk.
 
Rör i currypasta, grönsaksbuljong och Milda Mahal, och fräs i 1-2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt kikärtor
4

Rör i kokosmjölk, kikärtor och vatten [2 msk | 4 msk] i stekpannan, och sjud tills något reducerat, 4-5 min.
 
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limejuice [1/4 msk | 1/2 msk] och peppar.

Förbered ris och sallad
5

Under tiden, skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare.
 
Blanda morot, gurka, limejuice [1 msk I 2 msk], olivolja [1 msk I 2 msk], en nypa salt i en skål.
 
Precis innan servering, rör i resterande koriander och resterande mynta i kastrullen med ris, och rör om med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp cashewris i skålar.
 
Toppa med kikärtscurry, aprikoschutney och koriander- och myntayoghurt.
 
Servera med gurk-och morotssallad.