topBanner
Köttbullar i mustig tomatsås

Köttbullar i mustig tomatsås

med pasta och tomatsallad

Hurra, vi ska ha köttbullar - ropar säkert alla i familjen! Idag har vi bytt ut potatis och brun sås mot några spännande alternativ. Tomatsåsen överraskar med kraft och smak som den får av rödvin och oregano. Vi serverar den med såstjuven rigatoni! Som extra tillbehör blandar vi ihop en ljuvlig tomatsallad med balsamico.

Taggar:Barnvänlig
Allergener:sulfiterglutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Blandfärs

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Medelhavets Pärla

60 g

Rödvinssås

(Innehållersulfiter)

270 g

Rigatoni

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

60 g

Salladsmix

1 st

Tomat

1 g

Oregano

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker* (steg 5)

Smör* (steg 5) efter behov

(Innehållermjölk)

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

¼ tsk

Salt* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4413 kJ
Energi (kcal)1055 kcal
Fett34 g
varav mättat15 g
Kolhydrater128 g
varav socker23 g
Protein53 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.

2

Tillsätt pasta och en generös nypa salt* till det kokande vattnet. Koka i 10-12 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja*.

3

Blanda blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], panko, Medelhavets Pärla och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Rulla 1 msk av färsen till en köttbulle, placera den på en tallrik och fortsätt med resten av färsen - ca 5 köttbullar per pers.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köttbullar i 10-12 min, eller tills de är genomstekta och har fin stekyta. Lägg över på en ren tallrik.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och fräs vitlök i 1 min. Tillsätt krossade tomater, rödvinssås, oregano och socker* [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Rör ner en klick smör* och köttbullarna i såsen och värmas upp i 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg upp pasta i skålar. Toppa med köttbullar i mustig tomatsås. Garnera med riven ost och servera sallad vid sidan av.