Snabba kryddiga pannbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba kryddiga pannbiffar

Snabba kryddiga pannbiffar

med cajunris och limedressing

Här kommer ett recept med pannbiffar som du aldrig ätit dem förut! Svensk husmanskost i all ära, men i kväll byter vi ut de klassiska tillbehören potatis och lingonsylt mot cajunkryddat ris och en syrlig limedressing med majonnäs, gräddfil och snabbsyltad rödlök. Våra biffar får smak av vår egen kryddblandning Tex-Mex och sällskap av en färgglad gurk- och tomatsallad.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Lime

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Rödlök

½ g

Chiliflakes

1 st

Tomat

1 st

Gurka

150 g

Långkornigt vitt ris

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3839 kJ
Energi (kcal)917 kcal
Fett53.4 g
varav mättat18.5 g
Kolhydrater79.3 g
varav socker7.8 g
Protein34.9 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs Ay Cajun-ba i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [21/2 dl | 5 dl] och koka upp.

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Sylta rödlök
2

Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda lök, en generös skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda färs
3

Blanda färs, ströbröd, Tex-Mex, ägg [1 st | 2 st], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek pannbiffar
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna [2 pannor, 4P] på medelhög värme.

Lägg i en rågad matsked med färs direkt i stekpannan och platt till den för att göra rustika biffar (3 per person).

Stek i totalt 5–6 min (vänd efter halva tiden), eller tills gyllene och genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Färsen är mjuk, så vänd biffarna först när de har fått stekyta.

Blanda limedressing
5

Under tiden, finhacka tomat och gurka.

Blanda tomat, gurka, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk] och chili flakes [1/2 paket, 2P] i en skål.

Rör ner majonnäs och gräddfil i skålen med syltad rödlök precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris, pannbiffar och gurk- och tomatsallad på tallrikar.

Toppa pannbiffar med limedressing.