HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKorean Style Tortillas
topBanner
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs, spetskål & picklad gurka

För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste! Nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast och kål för lagom tuggmotstånd är ren skär lycka i matformat. Färsk koriander ger den perfekta touchen, och vips har du en ny favoriträtt du kommer vilja äta många gånger om!

Taggar:Stark
Allergener:glutensojasulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Gurka

12.5 ml

Chili

8 st

Lime

250 g

Ingefära

1 msk

Vitlöksklyfta

2 tsk

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Morot

Spetskål

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Koriander

Nötfärs

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Socker*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2968.0876 kJ
Energi (kcal)709.39 kcal
Fett30.285 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater70.0152 g
varav socker17.4 g
Protein36.8035 g
Salt3.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor. Blanda chili, ingefära, vitlök, socker*, sojasås, olivolja* och en generös skvätt limejuice i en skål. TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat. 

2

Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare. Blanda gurkstrimlorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker* och salt*. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Rör i såsen och låt sjuda i 8-10 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Grovriv morot. Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt*.

5

Grovhacka koriander. Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

6

Bre gräddfil på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och färsk koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.