topBanner
Korean-style tortillas

Korean-style tortillas

med nötfärs, spetskål & picklad gurka

För alla som älskar det asiatiska köket, men gillar konceptet med tortillas fyllda med godsaker är detta recept ett måste! Nötfärs smaksatt med intensiv koreansk marinad, picklad gurka för sötsur kontrast och kål för lagom tuggmotstånd är ren skär lycka i matformat. Färsk koriander ger den perfekta touchen, och vips har du en ny favoriträtt du kommer vilja äta många gånger om!

Taggar:Stark
Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Chili

1 st

Lime

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Gurka

½ paket

Vitvinsvinäger

1 st

Morot

200 g

Spetskål

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

1 påse

Koriander

250 g

Nötfärs

½ paket

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2 tsk

Socker*

1 msk

Olja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3337 kJ
Energi (kcal)798 kcal
Fett34 g
varav mättat11 g
Kolhydrater79 g
varav socker25 g
Protein39 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers].

Skala och finhacka ingefära och vitlök. Halvera lime, dela ena halvan i klyftor.

Blanda chili, ingefära, vitlök, socker*, sojasås, olivolja* och en generös skvätt limejuice i en skål.

TIPS: Använd bara hälften av chilin om du inte är förtjust stark mat.

2

Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare.

Blanda gurkstrimlorna i en skål med vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers], en nypa socker* och salt*. Sätt åt sidan och rör om lite då och då.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn nötfärsen i 1-2 min. Rör i såsen och låt sjuda i 8-10 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Grovriv morot.

Finstrimla spetskål, lägg den i en skål och strö över en nypa salt*.

5

Grovhacka koriander.

Värm upp tortillabröd på ett ugnsgaller i ugnen i 2-3 min.

6

Bre gräddfil på varje tortilla och fyll dem med köttfärs, morot, spetskål, picklad gurka och färsk koriander. Servera med limeklyftor vid sidan av.