Japansk panerad kycklingkatsu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Japansk panerad kycklingkatsu

med sesamvända udonnudlar och pak choi-sallad

Katsukyckling är en japansk klassiker som består av pankopanerad, gyllenstekt kycklingfilé. Vi serverar den med udonnudlar som vänds med sesamfrön till barnportionerna och chiliolja och pak choi-sallad till vuxenportionerna. Barnen får salladen serverad vid sidan av och alla kan njuta av en klick asiatisk majonnäs att doppa kycklingen i.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Morot

220 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Koriander

1 st

Pak choi

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till chiliolja

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3535 kJ
Energi (kcal)845 kcal
Fett39.1 g
varav mättat6 g
Kolhydrater69.3 g
varav socker7.8 g
Protein52.3 g
Salt4.9 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Grovhacka pak choi.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Lägg morot och pak choi i en stor skål och ställ åt sidan.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Finhacka koriander.

Blanda sesamolja, sojasås, vitlök, chiliflakes och koriander i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. 

Krydda kyckling med salt. 

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik. 

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Koka nudlar i 1–2 min, eller tills genomvarma. 

Häll av vattnet och fördela nudlar i två medelstora skålar. 

Vänd barnens nudlar med sesamfrön och tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Vänd de vuxnas nudlar med chiliolja, en skvätt limesaft och en del av pak choi-salladen.

6

Lägg upp kyckling och nudlar till vuxenportionerna på tallrikar.

Lägg upp kyckling, nudlar och resterande sallad till barnportionerna på tallrikar.

Servera med en klick asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image