
Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Katsukyckling är en japansk klassiker som består av pankopanerad, gyllenstekt kycklingfilé. Vi serverar den med udonnudlar som vänds med sesamfrön till barnportionerna och chiliolja och pak choi-sallad till vuxenportionerna. Barnen får salladen serverad vid sidan av och alla kan njuta av en klick asiatisk majonnäs att doppa kycklingen i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
1 g
Chiliflakes
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Koriander
1 st
Pak choi
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Gluten, Vete, Soja)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
20 ml
Sojasås med lågt saltinnehåll
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Grovhacka pak choi.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera citrusfrukt.
Lägg morot och pak choi i en stor skål och ställ åt sidan.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Finhacka koriander.
Blanda sesamolja, sojasås, chiliflakes och koriander i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka nudlar i 1–2 min, eller tills genomvarma.
Häll av vattnet och fördela nudlar i två medelstora skålar.
Vänd barnens nudlar med sesamfrön och tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Vänd de vuxnas nudlar med chiliolja, en skvätt citrussaft och en del av pak choi-salladen.

Lägg upp kyckling och nudlar till vuxenportionerna på tallrikar.
Lägg upp kyckling, nudlar och resterande sallad till barnportionerna på tallrikar.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.