
Katsukyckling är en japansk klassiker som består av pankopanerad, gyllenstekt kycklingfilé. Vi serverar den med udonnudlar som vänds med sesamfrön till barnportionerna och chiliolja och pak choi-sallad till vuxenportionerna. Barnen får salladen serverad vid sidan av och alla kan njuta av en klick asiatisk majonnäs att doppa kycklingen i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lime
1 g
Chiliflakes
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Morot
220 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Koriander
1 st
Pak choi
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Sesam, Gluten, Vete, Soja)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Grovhacka pak choi.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime.
Lägg morot och pak choi i en stor skål och ställ åt sidan.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Finhacka koriander.
Blanda sesamolja, sojasås, chiliflakes och koriander i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Krydda kyckling med salt.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda mjölk.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka nudlar i 1–2 min, eller tills genomvarma.
Häll av vattnet och fördela nudlar i två medelstora skålar.
Vänd barnens nudlar med sesamfrön och tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Vänd de vuxnas nudlar med chiliolja, en skvätt limesaft och en del av pak choi-salladen.

Lägg upp kyckling och nudlar till vuxenportionerna på tallrikar.
Lägg upp kyckling, nudlar och resterande sallad till barnportionerna på tallrikar.
Servera med en klick asiatisk majonnäs.