
Servera våra goda fläskfärskoftas i pitabröd till middag och låt hela familjen bestämma vad de vill ha för tillbehör. Välj mellan färsk tomat, sallad och lök, krämig vitlöksdressing och krispiga regnbågspommes.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Fläskfärs
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
100 g
Romansallad
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Ströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Tomat
½ st
Vitlöksklyfta
4 g
Panamat
½ st
Rödlök
1 st
Rotselleri
(Innehåller: Selleri)
2 st
Morot
2 st
Rödbeta
½ tsk
Salt till grönsaker
1 st
Ägg till koftas
¼ tsk
Salt till koftas
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, rotselleri och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, blanda färs, ägg, ströbröd, Panamt och salt i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa koftas med fuktiga händer (3 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.
Grovhacka tomat.
Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Håll pitabröd under rinnande vatten i 1 sek.
Placera dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Lägg upp pommes på tallrikar.
Ställ fram pitabröd, koftas, grönsaker och sås på bordet.
Fyll pitabröd med din egen kombination av tillbehör!