Skip to main content
Kallrökt lax-baguette

Kallrökt lax-baguette

med dillvända rotfrukter och senapsdressing

Kvällens middag blir en macka med extra allt! Vi rostar baguette med vitlöksolja i ugnen och fyller den med kallrökt lax, kålrabbi och sallad innan vi serverar den med dillvänd rostad potatis och palsternacka och en klick majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk
Sulfiter
Vete
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

½ st

Kålrabbi, vit

2 st

Baguette

(Innehåller: Vete, Gluten)

60 g

Salladsmix

1 st

Schalottenlök

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Olja till dressing

2 msk

Olja till bröd

Näringsvärden

Energi (kJ)4536 kJ
Energi (kcal)1084 kcal
Fett51.5 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater130.8 g
varav socker12.7 g
Kostfiber14 g
Protein29.6 g
Salt5 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Halvera och skär schalottenlök i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Finhacka dill.

Skölj salladsmix.

Blanda dressing
3

Blanda honung- och senapsdressing, olivolja och hälften av dillen i en liten skål.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta baguette
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda olivolja, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Dela baguette på längden, placera den på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.

Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig och gyllene.

Blanda dill & rotfrukter
5

Blanda färdigrostade rotfrukter med resterande dill.

Servera
6

Fyll baguette med kallrökt lax, honung- och senapsdressing, kålrabbi, schalottenlök och salladsmix.

Servera rotfrukter och majonnäs vid sidan av.