
Japanska vegobiffar
med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs
Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2
Salladslök
2
Morot
1
Ingefära
150
Förskuren spetskål
½
Sockerärtor
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
150
Rödkål, förskuren
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
20
Sriracha
75
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
Ingår inte i din leverans
2
Ägg (steg 3)
½
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Riv morot (oskalad).
Riv ingefära (oskalad).
Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och sockerärtor och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka.
Häll av vattnet och skölj sedan nudlar och sockerärtor under kallt vatten.

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.
Tillsätt vit salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl.
Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och blanda väl.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Fördela smeten i varm pannan så att det blir 2 högar per person. Platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Undvik att vända biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda rödkål, resterande spetskål, resterande sojasås, resterande morot, avrunna nudlar och sockerärtor i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör om.

Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar.
Ringla över sriracha och garnera med grön salladslök.
Servera med en klick sesammajonnäs.