topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska vegobiffar

Japanska vegobiffar

med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs

Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajo!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Salladslök

2

Morot

1

Ingefära

150

Förskuren spetskål

½

Sockerärtor

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

150

Rödkål, förskuren

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

20

Sriracha

75

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 3)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)507 kcal
Energi (kJ)2121 kJ
Fett19.7 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater59.9 g
varav socker18.5 g
Protein18.9 g
Salt16.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Riv morot (oskalad).

Riv ingefära (oskalad).

Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. 

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och sockerärtor och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och skölj sedan nudlar och sockerärtor under kallt vatten. 

Blanda smet
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt vit salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl.

Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och blanda väl.

Stek vegobiffar
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Fördela smeten i varm pannan så att det blir 2 högar per person. Platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Undvik att vända biffar för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered nudelsallad
5

Blanda rödkål, resterande spetskål, resterande sojasås, resterande morot, avrunna nudlar och sockerärtor i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör om.

Servera
6

Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar.

Ringla över sriracha och garnera med grön salladslök. 

Servera med en klick sesammajonnäs.