topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanska vegobiffar

Japanska vegobiffar

med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajonnäs!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Klimatsmart
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Salladslök

2 st

Morot

1 st

Ingefära

150 g

Förskuren spetskål

½ portionspåse

Sockerärtor

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

150 g

Rödkål, förskuren

75 g

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)507 kcal
Energi (kJ)2121 kJ
Fett19.7 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater59.9 g
varav socker18.5 g
Protein18.9 g
Salt16.1 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.

Riv morot (oskalad).

Riv ingefära (oskalad).

Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. 

Koka nudlar
2

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka.

Häll av vattnet och skölj sedan nudlar under kallt vatten. 

Blanda smet
3

Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.

Tillsätt vit salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl.

Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och blanda väl.

Stek vegobiffar
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Forma färsen till biffar med en sked (2 biffar/person), lägg i dem i stekpannan och platta till dem med en stekspade. Stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Undvik att vända biffarna för tidigt, då kan de gå sönder.

Förbered nudelsallad
5

Blanda rödkål, resterande spetskål, nudlar, resterande sojasås, resterande morot och sockerärtor i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör om.

Servera
6

Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar.

Ringla över sriracha och garnera med grön salladslök. 

Servera med en klick sesammajonnäs.