
Japanska vegobiffar
med knaprig nudelsallad och sesammajonnäs
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll går den kulinariska resan till Japan, och vi frestar med underbara japanska grönsaksbiffar med salladslök, ingefära, spetskål, morot och sojasås. Ljuvligt tillbehör är en nudelsallad med rödkål, spetskål, morot och sockerärtor. Vi toppar biffarna och salladen med srirachasås och sesammajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Salladslök
2 st
Morot
1 st
Ingefära
75 g
Sockerärtor
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
150 g
Rödkål, förskuren
75 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
20 g
Sriracha
1 g
Vitkål, förskuren
Ingår inte i din leverans
2 st
Ägg (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Riv morot (oskalad).
Riv ingefära (oskalad).
Dela sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Tillsätt nudlar [1/2 paket, 2P] och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka.
Häll av vattnet och skölj sedan nudlar under kallt vatten.
Vispa ägg [2 st | 4 st] i en medelstor skål.
Tillsätt vit salladslök, ingefära, hälften av spetskålen, hälften av moroten och hälften av sojasåsen, och blanda väl.
Tillsätt panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar, och blanda väl.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Forma färsen till biffar med en sked (2 biffar/person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Undvik att vända biffarna för tidigt, då kan de gå sönder.
Blanda rödkål, resterande spetskål, nudlar, resterande sojasås, resterande morot och sockerärtor i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar, och rör om.
Lägg upp vegobiffar och nudelsallad på tallrikar.
Ringla över sriracha och garnera med grön salladslök.
Servera med en klick sesammajonnäs.