Japansk kyckling-donburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk kyckling-donburi

Japansk kyckling-donburi

med svart sesamslaw

Har du aldrig hört om donburi? Det betyder ”skål” på japanska, och maträtten är den asiatiska varianten av rätten poké bowl som kommer från Hawaii. Vår variant innehåller fluffigt ris, välkryddad kyckling och svart sesamslaw med gurka och morot. Vi serverar vår japanska kyckling-donburi med sojastekt pak choi, picklad kål och färsk salladslök.

Taggar:
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Salladslök

100 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

150 g

Jasminris

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Pak choi

25 g

Honung

20 g

Sriracha

1 g

Chiliflakes

150 g

Förskuren spetskål

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

3 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4189 kJ
Energi (kcal)1001 kcal
Fett56.4 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater103.2 g
varav socker23.6 g
Protein49.8 g
Salt20.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär gurka i tändstickstunna stavar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera pak choi.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en skål. Vänd i kål och chili flakes i lagen och ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek pak choi
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pak choi i 2–3 min på varje sida, eller tills den mjuknat något.

Krydda med salt och peppar och täck med folie på en tallrik.

Marinera kyckling
4

Blanda kyckling, sojasås, mjöl [3 msk | 6 msk], Ay Cajun-ba och sesamfrön i en medelstor skål.

Blanda sesammajonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en ny medelstor skål.

Rör i gurka och morot i majonnäsen precis innan servering.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling under omrörning  i 4–5 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt honung, sriracha, vatten [2 msk | 4 msk] och en nypa salt. Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med sesamslaw och kyckling-donburi.

Ringla sås över kyckling.

Servera pak choi i en separat skål.

Servera picklad kål i en annan separat skål och garnera med salladslök.