Det jamaicanska köket är fullt av färgglada och smakrika rätter, och denna räk- och kokoscurry är inget undantag! Med förkokt potatis går det extra snabbt att få maten på bordet – perfekt när du har bråttom men ändå vill äta en riktigt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Lök
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
40 g
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
1 st
Gräslök
4 g
Panamat
1 st
Blomkålsbuketter
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 tsk
Socker till grönsaker
½ tsk
Salt till grönsaker
1.5 dl
Vatten till sås
1 msk
Smör till sås
½ tsk
Salt till sås
Skär lök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Finhacka gräslök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, blomkål och morot i 4–5 min.
Tillsätt gul currypasta, Panamat, socker och salt och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt potatis, kokosmjölk, vatten, räkor, smör, salt och en nypa peppar till stekpannan.
Koka upp och sjud sedan på medelvärme i 3–4 min, eller tills räkorna är genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp kokoscurry i skålar och toppa med räkor.
Garnera med rivna persiljeblad, cashewnötter och gräslök.