Skip to main content
Indiskinspirerad aprikosglaserad tofu
Indiskinspirerad aprikosglaserad tofu

Indiskinspirerad aprikosglaserad tofu

med kachumbersallad och kokosris

Tofu har en mild och neutral smak och är därför perfekt att marinera eller krydda precis som man vill. I kvällens recept med inspiration från Indien vänder vi den i en kryddig panering och steker den gyllene innan den får sällskap av en sötsur glaze med smör, soja och aprikoschutney. Vi serverar tofun med kokosris och en indisk kachumbersallad med granatäpple, gurka, tomat och mynta.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Soja
Mjölk
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Tofu

(Innehåller: Soja)

1 st

Citrusfrukt

½ st

Granatäpple

150 g

Jasminris

1 st

Tomat

½ st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Soja, Gluten)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

1 st

Mynta

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till tofu

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Smör till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2582 kJ
Energi (kcal)617 kcal
Fett22.4 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater97.5 g
varav socker21.8 g
Kostfiber6.4 g
Protein16.5 g
Salt4.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium376.5 mg
Calcium78.2 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs riven kokos i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka gurka och tomat.

Finhacka myntablad.

Halvera citrusfrukt.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Gör kachumbersallad
3

Blanda granatäpple, gurka, tomat, mynta, salt och en skvätt citrusfruktsaft i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Ställ åt sidan.

Panera tofu
4

Skär tofu i 2 cm stora kuber. Krydda med salt.

Blanda mjöl, salt och Milda Mahal i en djup tallrik.

Vänd tofu i mjölblandningen.

Stek tofu
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek tofu i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik.

Smält smör i samma panna (torka ur den först) på medelvärme.

Rör ner sojasås och aprikoschutney. Ta av från värme.

Vänd tofu i glazen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kokosris och kachumbersallad i djupa tallrikar.

Toppa ris med tofu och servera med en klick yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image