Skip to main content
Indisk kyckling-korma

Indisk kyckling-korma

med cashewnöts-ris och söt aprikoschutney

Kyckling-korma är en mild indisk curryrätt med kyckling, krämig sås och massor av härliga kryddor. Vår variant serveras med knaprigt cashewnöts-ris, söt aprikoschutney, örtyoghurt och stekt haricots verts och tomat.

Allergener:
Nötter
Mjölk
Senap

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 st

Mynta & koriander

250 g

Körsbärstomater

4 g

Buljong

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

20 g

Gul currypasta

(Innehåller: Senap)

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Lök

75 g

Haricots verts

180 ml

Kokosmjölk

4 g

Milda Mahal

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3837 kJ
Energi (kcal)917 kcal
Fett38.7 g
varav mättat22.6 g
Kolhydrater99.8 g
varav socker20.2 g
Kostfiber8 g
Protein50 g
Salt4.9 g
Potassium618.4 mg
Calcium61.6 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Grovhacka cashewnötter.

Smält smör i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek cashewnötter i 3–4 min, tills gyllene.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, finhacka mynta- och korianderblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Ansa och grovhacka haricots verts.

Halvera körsbärstomater.

Skär lök i tunna skivor.

Skär citrusfrukt i klyftor.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek haricots verts och hälften av vitlöken i 2 min, eller tills de börjar mjukna.

Tillsätt tomat och vatten.

Stek under omrörning tills haricots verts och tomat är mjuka, 2–3 min.

Krydda med salt och en nypa peppar, och lägg över till en skål och täck med lock.

4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (utan att skölja den). Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök och kyckling under omrörning i 4–5 min, tills brynt.

Rör i currypasta, Milda Mahal och resterande vitlök, och stek 1–2 min, tills väldoftande.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Sänk till medelvärme, och rör i kokosmjölk, buljong, en generös skvätt citrussaft, salt och en nypa peppar. Sjud tills lätt tjocknad, 2–3 min.

Under tiden, blanda yoghurt, mynta, koriander och en nypa salt och peppar i en liten skål.

6

Lägg upp cashewnöts-ris, kyckling-korma, aprikoschutney, tomat, haricots verts och örtyoghurt i skålar.