Skip to main content
Hot dog med karamelliserad lök
Hot dog med karamelliserad lök

Hot dog med karamelliserad lök

med päronsallad och senapsmajonnäs

Korv med bröd är en favorit som alltid går hem. Dagens variant är en både matigare och lyxigare version av klassikern med ketchup och senap. Vi serverar vår stekta korv i varma bröd med senapsmajonnäs och karamelliserad lök, hemmagjorda pommes och en fantastisk sallad med päron, citronsaft och rostade hasselnötter.

Allergener:
Nötter
Senap
Ägg
Sulfiter
Gluten
Vete
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

300 g

Potatis

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

320 g

Korv

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

2 st

Korvbröd

(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Nötter, Mjölk)

1 st

Lök

1 st

Päron

60 g

Salladsmix

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4681 kJ
Energi (kcal)1119 kcal
Fett71.9 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater85.8 g
varav socker19.6 g
Kostfiber12.3 g
Protein27.3 g
Salt6 g
Potassium747.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Karamellisera rödlök
2

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Förbered sallad
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Grovhacka hasselnötter.

Blanda dressing
4

Blanda majonnäs och senap i en liten skål och ställ åt sidan.

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.

Stek korv
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Blanda salladsmix, päron, hasselnötter, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.

Bre korvbröd med senapsmajonnäs.

Halvera korv på längden.

Fyll bröd med korv och karamelliserad lök.

TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i.