Hot dog med karamelliserad lök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hot dog med karamelliserad lök

Hot dog med karamelliserad lök

med päronsallad och senapsmajonnäs

Korv med bröd är en favorit som alltid går hem. Dagens variant är en både matigare och lyxigare version av klassikern med ketchup och senap. Vi serverar vår stekta korv i varma bröd med senapsmajonnäs och karamelliserad lök, hemmagjorda pommes och en fantastisk sallad med rucola, päron, citronsaft och rostade hasselnötter.

Allergener:
Gluten
Vete
Havre
Sulfiter
Senap
Nötter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

320 g

Korv

1 st

Lök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

300 g

Potatis

40 g

Rucola

1 st

Päron

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4556 kJ
Energi (kcal)1089 kcal
Fett71.8 g
varav mättat18.6 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker16 g
Protein26.2 g
Salt5.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.

Karamellisera rödlök
2

Halvera lök och skär den i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.

Förbered sallad
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skölj rucola.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Grovhacka hasselnötter.

Blanda dressing
4

Blanda majonnäs och senap i en liten skål och ställ åt sidan.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.

Stek korv
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekta.

Öppna korvbröd [1/2 paket, 2P] och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Blanda rucola, päron, hasselnötter, en skvätt citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.

Bre korvbröd med senapsmajonnäs.

Halvera korv på längden.

Fyll bröd med korv och karamelliserad lök.

TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i.