Korv med bröd är en favorit som alltid går hem. Dagens variant är en både matigare och lyxigare version av klassikern med ketchup och senap. Vi serverar vår stekta korv i varma bröd med senapsmajonnäs och karamelliserad lök, hemmagjorda pommes och en fantastisk sallad med päron, citronsaft och rostade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
20 g
Hasselnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
300 g
Potatis
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
320 g
Korv
15 g
Senap
(Innehåller: Senap)
2 st
Korvbröd
(Innehåller: Gluten, Vete, Havre Kan innehålla spår av: Sesam, Ägg, Senap, Soja, Nötter, Mjölk)
1 st
Lök
1 st
Päron
60 g
Salladsmix
½ st
Palsternacka
¼ tsk
Salt till potatis
½ msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Halvera lök och skär den i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Skölj salladsmix.
Halvera citron.
Grovhacka hasselnötter.
Blanda majonnäs och senap i en liten skål och ställ åt sidan.
När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, placera hasselnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekt.
Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.
Blanda salladsmix, päron, hasselnötter, en skvätt citronsaft, salt och olivolja i en stor skål precis innan servering.
Lägg upp sallad och pommes på tallrikar.
Bre korvbröd med senapsmajonnäs.
Halvera korv på längden.
Fyll bröd med korv och karamelliserad lök.
TIPS: Servera eventuellt med en klick ketchup att doppa i.