Skip to main content
Honungsstekt grillost
Honungsstekt grillost

Honungsstekt grillost

med mild tzatziki och oreganokryddade pommes

Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och grillost stekt i honung och citron är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5 g

Honung

1 st

Citron

125 g

Körsbärstomater

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

½ g

Torkad oregano

200 g

Grillost

½ st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till tomat

Näringsvärden

Energi (kJ)2695 kJ
Energi (kcal)644 kcal
Fett30.5 g
varav mättat24.3 g
Kolhydrater63 g
varav socker16.3 g
Kostfiber8.1 g
Protein33.2 g
Salt4.9 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 1 cm tunna pommes och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, oregano, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills de spricker.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv hälften av gurkan och skär resten i tunna skivor.

Förbered grillost
3

Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (2 skivor per person).

Förbered sallad & tzatziki
4

Skär citron i klyftor.

Skölj salladsmix.

Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix och en skvätt citronsaft i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan i en ren handduk.

Blanda riven gurka, yoghurt, vitlök och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek grillost
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Sänk till medelvärme och ringla över honung när det återstår 1 min av grillostens tillagningstid,

Vänd skivorna så de täcks.

Servera
6

Lägg upp oreganopommes, grillost och tomatsallad på tallrikar.

Servera med en klick tzatziki.