Honungsstekt grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungsstekt grillost

Honungsstekt grillost

med tzatziki och oreganokryddade pommes

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och grillost stekt i honung är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

125 g

Körsbärstomater

½ g

Torkad oregano

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12.5 g

Honung

60 g

Salladsmix

1 st

Citron

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2529 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett28.1 g
varav mättat22.8 g
Kolhydrater60.4 g
varav socker15.7 g
Protein30.9 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk. 

Rosta tomater
2

Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15–20 min.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv hälften av gurkan, och skär resten i tunna skivor.

Förbered grillost
3

Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (2 skivor per person).

Förbered sallad & tzatziki
4

Skär citron i klyftor.

Skölj salladsmix.

Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix och en skvätt citronjuice i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan i en ren handduk.

Blanda riven gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Stek grillost
5

När det återstår 5 min av tillagningstiden för pommes, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

När 1 min återstår av grillostens tillagningstid, sänk till medelvärme och ringla över honung [1/2 paket, 2P].

Vänd skivorna så de täcks.

Servera
6

Lägg upp oreganopommes, grillost och tomatsallad på tallrikar.

Servera med en klick tzatziki.