Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Skäm bort dig själv med en syndigt god middag i grekisk stil. Spröda hemmagjorda pommes kryddade med aromatisk oregano och grillost stekt i honung är precis så gott som det låter. Ihop med tzatziki och en fräsch sallad med rostade körsbärstomater ringar du in alla grundsmaker, och serverar en exceptionellt god middag på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
125 g
Körsbärstomater
½ g
Torkad oregano
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
12.5 g
Honung
60 g
Salladsmix
1 st
Citron
1 st
Grillost
(Innehåller Mjölk)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis i 1 cm tunna pommes och lägg på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano [1/2 paket, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuk.
Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 15–20 min.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv hälften av gurkan, och skär resten i tunna skivor.
Skär grillost i 1 cm tjocka skivor (2 skivor per person).
Skär citron i klyftor.
Skölj salladsmix.
Blanda skivad gurka, rostade tomater, salladsmix och en skvätt citronjuice i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Pressa ur så mycket vätska som möjligt från den rivna gurkan i en ren handduk.
Blanda riven gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
När det återstår 5 min av tillagningstiden för pommes, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.
När 1 min återstår av grillostens tillagningstid, sänk till medelvärme och ringla över honung [1/2 paket, 2P].
Vänd skivorna så de täcks.
Lägg upp oreganopommes, grillost och tomatsallad på tallrikar.
Servera med en klick tzatziki.