
Honungs- och sojastekt nötfärs
med chilistekt broccoli och sesamfrön
Ikväll lagar vi en ljuvligt god allt i ett rätt med massor av färg, smak och struktur. Nudlarna får en söt och syrlig smak av att bli stekt med honung och soja. Nudlarna får sällskap av nötfärs som steks ihop med broccoli, mörotter och ingefära. Vi toppar härligheterna med salladslök och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
2 st
Vitlöksklyfta
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ st
Ingefära
2 st
Morot
1 st
Salladslök
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
250 g
Nötfärs
25 g
Honung
½ g
Chili flakes
1 st
Lök
250 g
Broccoli
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka vitlök och lök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Tärna morot i 1 cm stora bitar.
Skär broccoli i 1 cm buketter och stjälk i 2 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov).
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme.
Rosta sesamfrön tills gyllene, 3-4 min.
Lägg över till en liten skål.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek morot, lök, broccoli, vit salladslök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2-3 min, tills lök är mjuk.
Tillsätt nötfärs och stek i 4-5 min eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Krydda med peppar.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök och ingefära, och fräs i 1-2 min till stekpannan.
Rör i honung och sojasås.
Rör i nudlar, sesamfrön (spara lite till garnering) och nudelvatten [1 dl | 2 dl].
Smaka av med salt, peppar och en nypa chili flakes. Tillsätt extra nudelvatten om det verkar torrt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar och köttfärs i skålar.
Garnera med grön salladslök, resterande sesamfrön och resterande chili flakes [1/2 påse, 2P].