HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med sesamrostad sötpotatis

Ikväll ska vi ha kyckling och potatis! Men bara lugn, kvällens recept bjuder på massor av spännande tillagningsmetoder. De klassiska potatisarna har vi bytt ut med ljuvlig sötpotatis som vi rostar med sesamfrön. Kycklingen marinerar vi i soja, honung och vitlök, och så steker vi den ihop med marinaden som förvandlas till en karamelliserad sås. Vi serverar härligheterna med en knaprig jordnötssallad med tomater, och krämig aioli.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:JordnötterÄggSenapGlutenSojaSesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaSesam, Nötter)

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

450 g

Sötpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

25 g

Honung

2 st

Tomat

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)690 kcal
Energi (kJ)2885 kJ
Fett36.11 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater51.08 g
varav socker15.2 g
Protein42.99 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, strö över hälften av sesamfröna, och blanda med lite olivolja*, salt*, peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills möra. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

2

Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön, och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Vänd kyckling i marinadenVIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Skölj salladsmix. Skär tomat i skivor. Grovhacka jordnötter. 

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det är 5 min kvar av potatisens tillagningstid. Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd ofta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Blanda tomat, jordnötter, salladsmix och lite olivolja* i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp kyckling på tallrikar och skeda över kvarvarande marinaden från stekpannan. Servera med sesamrostad sötpotatis och jordnötssallad, och aioli vid sidan av.