Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med sesamrostad sötpotatis

Ikväll ska vi ha kyckling och potatis! Men bara lugn, kvällens recept bjuder på massor av spännande tillagningsmetoder. De klassiska potatisarna har vi bytt ut med ljuvlig sötpotatis som vi rostar med sesamfrön. Kycklingen marinerar vi i soja, honung och vitlök, och så steker vi den ihop med marinaden som förvandlas till en karamelliserad sås. Vi serverar härligheterna med en knaprig jordnötssallad med tomater, och krämig aioli.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Jordnötter

60

Salladsmix

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

450

Sötpotatis

1

Vitlöksklyfta

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Strimlad kycklinglårfilé

25

Honung

2

Tomat

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)690 kcal
Energi (kJ)2885 kJ
Fett36.11 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater51.08 g
varav socker15.2 g
Protein42.99 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper, strö över hälften av sesamfröna, och blanda med lite olivolja*, salt*, peppar*. Rosta i 25-30 minuter, eller tills möra. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så de blir färdiga i tid.

Marinera kyckling
2

Pressa vitlök. Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön, och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål. Vänd kyckling i marinadenVIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered råvaror
3

Skölj salladsmix. Skär tomat i skivor. Grovhacka jordnötter. 

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det är 5 min kvar av potatisens tillagningstid. Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd ofta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
5

Blanda tomat, jordnötter, salladsmix och lite olivolja* i en salladsskål. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp kyckling på tallrikar och skeda över kvarvarande marinaden från stekpannan. Servera med sesamrostad sötpotatis och jordnötssallad, och aioli vid sidan av.