Skip to main content
Honungs- och sojaglaserade kikärtor
Honungs- och sojaglaserade kikärtor

Honungs- och sojaglaserade kikärtor

med jasminris och färsk koriander

I kväll slänger vi ihop god och lättlagad vegobowl med massor av härliga färger och ingredienser. Ris och kikärtor stekta i woksås bildar basen i bowlen som även innehåller tomater, kål och avokado. För att få ännu mer färg och smak toppar vi med asiatisk majo, chili och limeklyftor.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Röd chili

12.5 g

Honung

1 st

Lime

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Koriander

390 g

Kikärtor

150 g

Jasminris

1 st

Avokado

1 st

Tomat

150 g

Kålmix

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

Näringsvärden

Energi (kJ)3892 kJ
Energi (kcal)930 kcal
Fett46.1 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater98.3 g
varav socker18.4 g
Kostfiber15.5 g
Protein19.7 g
Salt5.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium6.2 mg
Iron0.5 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och koka under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kikärtor
2

Häll av och skölj kikärtor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs kikärtor i 5–6 min, eller tills de har fått lite färg. Sänk till låg värme.

Tillsätt asiatisk woksås, honung, sojasås och sesamfrön. Stek i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Förbered råvaror
3

Under tiden, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur och skär den i tunna skivor.

Grovhacka koriander.

Skär salladslök i tunna skivor.

Kärna ur och finhacka chili.

Skär lime i klyftor.

Förbered kålsallad
4

Blanda kålmix, olivolja, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en ny skål.

Tillsätt koriander
5

Rör i salladslök med färdigkokt ris.

Tillsätt koriander och en skvätt limesaft till kikärtor, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med kikärtor, tomat, kålmix, avokado, asiatisk majonnäs och chili.

Servera med limeklyftor vid sidan av.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.