Skip to main content
Honung- och senapsrostad öring

Honung- och senapsrostad öring

med rödbetssallad och krämig potatis

4.6
(48)

Fastnar ni också i tacosträsket varje fredag? Överraska familjen med en festlig fiskrätt! Vi ugnssteker öring med smör och honung- och senapsdressing och serverar den med en ljummen potatissallad med crème fraiche, majonnäs och dill. Kvällens tillbehör blir en lyxig sallad med päron, rödbeta, rucola och gyllenrostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Nötter
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt
Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citrusfrukt

½ st

Rödbetor, förkokta

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Dill

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller: Senap, Ägg, Sulfiter)

40 g

Rucola

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till potatis

Energi (kJ)3859 kJ
Energi (kcal)922 kcal
Fett58 g
varav mättat14.5 g
Kolhydrater122.6 g
varav socker73.1 g
Kostfiber23.8 g
Protein32.9 g
Salt2.9 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka dill.

Skölj rucola.

Halvera citron.

Tärna rödbeta i 1 cm stora bitar.

Grovhacka hasselnötter.

Förbered fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Tärna smör i små bitar.

Placera fisk med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Toppa med honung- och senapsdressing och smörbitar.

Placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek fisk
4

Tillaga fisk och hasselnötter i ugnen i 9–10 min, eller tills fisk är genomstekt och hasselnötter rostade.

TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål.

Vänd ner päron, rödbeta, rucola och hasselnötter i skålen med dressing precis innan servering.

Vänd potatis med crème fraiche, majonnäs, dill, salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp krämig potatis, päronsallad och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med resterande sås från ugnsformen.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image