Skip to main content
Hemmagjord havregranola | Ett frukostmåste
Hemmagjord havregranola | Ett frukostmåste

Hemmagjord havregranola | Ett frukostmåste

375 g/8 portioner | med mandel, sesamfrön & kokos

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Förgyll stunden runt frukostbordet med din egen hemmarostade granola att strö på yoghurten eller filmjölken! Havregryn, mandlar och sesamfrön ger en god knaprig konsistens, medan kokos, tranbär och honung gör den precis lagom söt.

Allergener:
Avoine
Hvede
Tree nuts
Sesamzaad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
fem minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Havregryn

40 g

Mandlar

40 g

Sesamfrön

50 g

Honung

30 g

Riven kokos

40 g

Tranbär

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olja till granola

Näringsvärden

Energi (kJ)4277 kJ
Energi (kcal)1022 kcal
Fett54.4 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater103.2 g
varav socker38.2 g
Kostfiber10.9 g
Protein22.9 g
Salt0.1 g

Instruktioner

Hacka mandlar
1

Värm ugnen till 180 ºC/160 °C (varmluft).

Grovhacka mandlar.

Blanda granola
2

Blanda olivolja, honung och en nypa salt i en stor skål.

Vänd ner havregryn, kokos och mandlar.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Rosta granola
3

Sprid ut granola i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta granola i ugnen i 20–25 min.

Rör om var 10:e minut, tills granolan är jämnt rostad.

Servera
4

Ta ut granolan från ugnen och låt svalna helt.

Blanda i tranbär och sesamfrön och förvara granolan i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.

TIPS: Granolan blir knaprig och god när den har svalnat helt!