Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med hoisinstekt blandfärs, vitlök, ingefära, morot och kål. Underbara tillbehör är sesamris, krämig srirachamajonnäs och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
½ st
Ingefära
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Salladslök
150 g
Rödkål, förskuren
30 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Morot
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Rör i sesamfrön med det färdigkokta riset.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.
Skär salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vitlök och ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.
Tillsätt blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i 4–5 min, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Rör ner morot, salladslök och rödkål med färsen. Stek under omrörning i 2–3 min, tills grönsakerna har mjuknat.
Tillsätt hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vitvinsvinäger och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Rör om och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
Blanda majonnäs och srirachasås i en liten skål.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med hoisinstekt köttfärs och en klick srirachamajonnäs.