Hoisinstekt blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinstekt blandfärs

Hoisinstekt blandfärs

med sesamris och krämig srirachamajonnäs

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med hoisinstekt blandfärs, vitlök, ingefära, morot och kål. Underbara tillbehör är sesamris, krämig srirachamajonnäs och salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

½ st

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Salladslök

150 g

Rödkål, förskuren

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3614 kJ
Energi (kcal)864 kcal
Fett46.4 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater79 g
varav socker15.4 g
Protein31.5 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Rör i sesamfrön med det färdigkokta riset. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt. 

Stek blandfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vitlök och ingefära i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och stek i 4–5 min, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt grönsaker
4

Rör ner morot, salladslök och rödkål med färsen. Stek under omrörning i 2–3 min, tills grönsakerna har mjuknat.

Koka köttfärs
5

Tillsätt hoisinsås, sojasås, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vitvinsvinäger och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Rör om och sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

Blanda majonnäs och srirachasås i en liten skål. 

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med hoisinstekt köttfärs och en klick srirachamajonnäs.