HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoisinglaserade Rissoles
topBanner
Hoisinglaserade rissoles

Hoisinglaserade rissoles

med jasminris och broccoli

Barnvänlig

Har du inte haft chansen att smaka rissoles förut har du nu en gyllene chans att introducera familjen till en ny favorit! Denna klassiker är populär i hela världen, och HelloFreshs version görs på nötfärs och panko och glaseras med hoisinsås som ger dina rissoles en underbar smakintensitet av salt, sött och umami. Servera med aromatiskt vitlöksris och frästa grönsaker, och bjud både barn och vuxna på en kulinarisk smakfest.

Allergener:sesamglutenblötdjursojaägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

150 g

Jasminris

250 g

Vitlöksklyfta

30 g

Morot

12.5 ml

Broccoli

1 st

Nötfärs

¼ tsk

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

3.5 dl

Hoisinsås

(Innehållersesam, gluten, blötdjur, soja)

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

Salladslök

Ingår inte i din leverans

Ägg*

(Innehållerägg)

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2554.7505 kJ
Energi (kcal)610.6 kcal
Fett19.225 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater72.255 g
varav socker10.8 g
Protein36.565 g
Salt2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka vitlök. Smält en klick smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt jasminris, vatten* och en nypa salt* och koka upp. Sätt på ett lock, sänk till låg värme och låt koka i ca 12 min. Ta av kastrullen från värmen, låt stå i ca 10 min, tills riset är klart och vattnet har absorberats.

2

Skär morot i tunna halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Blanda nötfärs, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och panko i en bunke. Forma bollar med fuktiga händer som du enkelt plattar ut till ca 2 cm tjocka biffar. Lägg dem åt sidan på en tallrik - det blir ca 4 rissoles per person. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli tillsammans med en skvätt vatten* i 4-5 min, tills de är möra. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg åt sidan i en skål och täck så att de håller värmen.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek rissoles i 4-5 min på varje sida, tills de fått färg och är genomstekta. VIKTIGT: Rissolesen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda hoisinsås, sojasås, sesamfrön och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i en skål. Skiva salladslök tunt. Ta av stekpannan från värmen, lägg rissoles på en tallrik och låt pannan svalna något. Tillsätt hoisinblandningen till pannan och rör om tills den är genomvarm. För tillbaka rissolesen till pannan igen och glasera dem genom att skeda över såsen.

6

Fördela jasminris, hoisinglaserade rissoles, morot och broccoli mellan era tallrikar. Skeda över resterande sås från pannan och garnera med salladslök.