Hoisinglaserade rissoles
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinglaserade rissoles

Hoisinglaserade rissoles

med jasminris och broccoli

Har du inte haft chansen att smaka rissoles förut har du nu en gyllene chans att introducera familjen till en ny favorit! Denna klassiker är populär i hela världen, och HelloFreshs version görs på nötfärs och panko och glaseras med hoisinsås som ger dina rissoles en underbar smakintensitet av salt, sött och umami. Servera med aromatiskt vitlöksris och frästa grönsaker, och bjud både barn och vuxna på en kulinarisk smakfest.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

10

Sesamfrön

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

250

Broccoli

250

Nötfärs

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

30

Hoisinsås

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

¼

Salt

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)611 kcal
Energi (kJ)2555 kJ
Fett19.23 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater72.26 g
varav socker10.8 g
Protein36.57 g
Salt2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka vitlök. Smält en klick smör* tillsammans med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt jasminris, vatten* och en nypa salt* och koka upp. Sätt på ett lock, sänk till låg värme och låt koka i ca 12 min. Ta av kastrullen från värmen, låt stå i ca 10 min, tills riset är klart och vattnet har absorberats.

Forma rissoles
2

Skär morot i tunna halvmånar. Dela broccoli i små buketter. Blanda nötfärs, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och panko i en bunke. Forma bollar med fuktiga händer som du enkelt plattar ut till ca 2 cm tjocka biffar. Lägg dem åt sidan på en tallrik - det blir ca 4 rissoles per person. 

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli tillsammans med en skvätt vatten* i 4-5 min, tills de är möra. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg åt sidan i en skål och täck så att de håller värmen.

Stek rissoles
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* på medelhög värme. Stek rissoles i 4-5 min på varje sida, tills de fått färg och är genomstekta. VIKTIGT: Rissolesen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Glasera rissoles
5

Blanda hoisinsås, sojasås, sesamfrön och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] i en skål. Skiva salladslök tunt. Ta av stekpannan från värmen, lägg rissoles på en tallrik och låt pannan svalna något. Tillsätt hoisinblandningen till pannan och rör om tills den är genomvarm. För tillbaka rissolesen till pannan igen och glasera dem genom att skeda över såsen.

Servera
6

Fördela jasminris, hoisinglaserade rissoles, morot och broccoli mellan era tallrikar. Skeda över resterande sås från pannan och garnera med salladslök.