Så blev det äntligen Halloween, och tid till att laga både rolig och läskig mat. Ikväll bjuder vi på hemsökta halloween-paprikor till de modiga. Våra paprikor fyller vi gratinerad blandfärs och farligt heta cajunkryddor och chili. Vågar du smaka?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomatpuré
170
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
½
Lök
1
Morot
1
Bladpersilja
250
Blandfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
50
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1
Chiliflakes
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2
Paprika
4
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Salt (steg 5)
¼
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull.
Skär av toppen av paprikan och kärna ur den. Använd en liten och vass kniv och karva försiktigt ut halloween-ansikten på varje paprika.
Placera paprika (inklusive toppen) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Baka i ugnen i10-15 min, eller tills mjuk.
Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'. Häll av och ställ åt sidan.
Under tiden, riv morot.
Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills uppvärmt.
Ta stekpannan av värme. Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ta ut paprikorna från ugnen, fyll dem med köttfärs och strö över med riven ost. Lägg på 'paprika-toppen'.
Sätt in plåten i ugnen och gratinera paprikor i 5-7 min, eller tills osten har smält.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld halloween-paprika.
TIPS: Strö över lite chili flakesför en extra kick!