
Så blev det äntligen Halloween, och tid till att laga både rolig och läskig mat. Ikväll bjuder vi på hemsökta halloween-paprikor till de modiga. Våra paprikor fyller vi gratinerad blandfärs och farligt heta cajunkryddor och chili. Vågar du smaka?
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Tomatpuré
170
Pärlcouscous
(Innehåller: Vete, Gluten)
½
Lök
1
Morot
1
Bladpersilja
250
Blandfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
50
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1
Chiliflakes
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2
Paprika
4
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Salt (steg 5)
¼
Salt (steg 1)

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull.
Skär av toppen av paprikan och kärna ur den. Använd en liten och vass kniv och karva försiktigt ut halloween-ansikten på varje paprika.
Placera paprika (inklusive toppen) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Baka i ugnen i10-15 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'. Häll av och ställ åt sidan.
Under tiden, riv morot.
Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills uppvärmt.
Ta stekpannan av värme. Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Ta ut paprikorna från ugnen, fyll dem med köttfärs och strö över med riven ost. Lägg på 'paprika-toppen'.
Sätt in plåten i ugnen och gratinera paprikor i 5-7 min, eller tills osten har smält.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld halloween-paprika.
TIPS: Strö över lite chili flakesför en extra kick!