Skip to main content
Hemsökta halloween-paprikor
Hemsökta halloween-paprikor

Hemsökta halloween-paprikor

med gratinerad blandfärs och pärlcouscous

Så blev det äntligen Halloween, och tid till att laga både rolig och läskig mat. Ikväll bjuder vi på hemsökta halloween-paprikor till de modiga. Våra paprikor fyller vi gratinerad blandfärs och farligt heta cajunkryddor och chili. Vågar du smaka?

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpuré

170

Pärlcouscous

(Innehåller: Vete, Gluten)

½

Lök

1

Morot

1

Bladpersilja

250

Blandfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

50

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1

Chiliflakes

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

2

Paprika

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

½

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 3)

½

Salt (steg 5)

¼

Salt (steg 1)

Näringsvärden

Energi (kJ)4044 kJ
Energi (kcal)967 kcal
Fett47.6 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater85.9 g
varav socker23.9 g
Protein43 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Karva ut paprika
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). 

Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. 

Skär av toppen av paprikan och kärna ur den. Använd en liten och vass kniv och karva försiktigt ut halloween-ansikten på varje paprika. 

Placera paprika (inklusive toppen) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Baka i ugnen i10-15 min, eller tills mjuk. 

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'. Häll av och ställ åt sidan. 

Under tiden, riv morot.

Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, tills färsen är brynt. 

Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills uppvärmt.

Ta stekpannan av värme. Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Fyll paprikor
4

Ta ut paprikorna från ugnen, fyll dem med köttfärs och strö över med riven ost. Lägg på 'paprika-toppen'.

Sätt in plåten i ugnen och gratinera paprikor i 5-7 min, eller tills osten har smält.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt pärlcouscous
5

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld halloween-paprika.

TIPS: Strö över lite chili flakesför en extra kick!